24/7 päivystys

www.optimasiivous.fi

Otsonoinnin tehoyksiköt tilan koon mukaan

Otsonoinnin tehoyksiköt tilan koon mukaan Otsonointi poistaa epäpuhtauksia ilmasta ja soveltuu siten hajuhaittojen poistamiseen. – Otsoni on luonnonaine, joka hajoaa, kun tilaan päästetään raikasta ilmaa. Toisin sanoen tilaan ei jää mitään haitallista toimenpiteen jälkeen.

Hajunpoisto otsonoimalla on aidosti tehokas tapa puhdistaa asunnon tai vaikkapa auton sisätilat esimerkiksi tupakanhajusta tai lemmikkien ominaistuoksusta.

Otsonointia käytetään hajunpoistamiseen myös monissa vahinkokohteissa. Otsonoinnilla voi myös tappaa alkavia mikrobikasvustoja rakenteissa. Sen vuoksi monissa kosteusvahinkokohteissa käytetään kuivatuksen lisäksi otsonointia. Jotta otsonointi todella puhdistaa ilman, on otsonoinnin tehoyksiköiden valinnassa kuitenkin tärkeää tietää otsonoitavan tilan koko.

Mikäli tila on iso ja esimerkiksi korkea, mutta laiteyksikkö on liian pieni, otsonointi menee hukkaan. Tällöin laite ei pysty tuottamaan tarvittavaa reaktiota, eli korvaamaan sisäilmaa otsonilla. Liian pienellä laitteella tilaan jää liian iso määrä happea, eikä hajua poistavaa reaktiota synny, kertoo Kotiranta.

Helpoimissa hajunpoisto kohteissa voidaan käyttää pienempiä laiteyksiköitä